Kolonihistorisk Center har ikke borgmestrenes opbakning

En dommerpanel bestående af borgmestrene Frank Jensen, Karl Christian Ebbesen og Morten Kabell har i den netop afsluttede konkurrence om en kultur- og fritidsaktivitet på Christiansholm afvist vores forslag om et kolonihistorisk center. Vores forslaget blev dog sammen med tre andre forslag fremhævet som interessant.

De tre borgmestres afvisning af Kolonihistorisk Centers forslag vækker skuffelse hos bestyrelsen, foreningens medlemmer og støtter, som igennem vinteren og foråret har arbejdet på udvikle dialog omkring byens kolonihistorie, samt at skaffe opbakning bag forestillingen om etableringen af et kolonihistorisk center på Christiansholm.

Borgmestrene fremhævende dog vores forslag som interessant, hvilket skal forstås på den måde, at idéen om et center eller en eller anden form for markering af byens kolonihistorie stadig har opnået en form for opbakning eller politisk anerkendelse, men forslaget stemmer ikke overens med borgmestrenes politiske perspektiver og prioriteringer, og Christiansholm er set ud fra deres synsvinkel ikke det rigtige sted. De har ikke tidligere været opmærksomme på, at borgerne er interesseret i et sådan center.

Ifølge borgmester Morten Kabell var udsigten til årlige driftudgifter på kommunens budget afgørende for afvisningen. Blandt vinder forslagene er der tre, der omhandler forskellige former for svømmebad i kombination med forskelige former for mad- og kunsthal, der selvfølgelig også skal drives kommunalt, og på den måde afspejler afvisningen også borgmestrenes kulturelle prioritereringer af sportslige fritidsaktiviteter frem for de kulturelle, historiske og vidensbaserede fritidsaktiviteter, som kolonihistorisk center har foreslået.

I foreningen arbejder vi nu på at undersøge alternative finansierings- og placeringsmuligheder. Du kan støtte os ved at blive medlem af foreningen. Det sker ved at indbetale 100 kr.på vores konto:
Reg nr. 9570, konto 11643744. Husk afsendernavn på indbetalingen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *