Kolonihistorisk Center får ny støtte og medieomtale

Vores forslag om at etablere et Kolonihistorisk Center på Christiansholm er blevet godt modtaget og medierne er nu også begyndt at interessere sig for foreningens arbejde.

Gennem de sidste par uger har vi uddelt 200 foldere ved forskellige møder på Christianshavn og i København, og folk, vi har talt med, har været meget begejstret for folderen og vores forslag om at etablere et kolonihistorisk oplevelses- og videnscenter på Christiansholm.

Samtidigt har vi modtaget støtteerklæringer fra folk fra ind- og udland, for det er nemlig ikke kun folk fra Christianshavn og København, der synes godt om forslaget. Foruden støtter fra hele Danmark er der også støtter fra Grønland og Sverige. Dette er vigtigt for foreningen, for centeret skal i følge visionen give byen en turristattraktion af internationalt format og tiltrække gæster til København fra Øresundsregionen, og resten af Danmark, Grønland o.s.v.

Kolonihistorisk Center får omtale i City-Avisen

City-Avisen bringer et interview med Anders Bjørn, Kolonihistorisk Center. I interviewet fortæller Anders Bjørn om, hvorfor det er vigtigt med et Kolonihistorisk Center, og artiklen nævner også andre spændende forslag til aktiviteter på Christiansholm, nemlig havnebad, svømmehal og klatreskov.

Anders Bjørn nævner også, at det er oplagt at lave et samarbejde med eksempelvis Street Food om mad fra kolonitiden, for centeret skal være et livligt sted, der bidrager til det at skabe et levende havnemiljø.

Læs mere: City-Avisen – Vi skal stå ved vores fortid som koloniherre

Grønlandsk interesse for Kolonihistorisk Center

KNR, Grønlands Radio, bringer også en artikel om foreningen og forslaget om etableringen af et kolonihistorisk Center på Christiansholm. Generelt set bliver kolonitidens historie diskuteret mere på Grønland end i Danmark, og set ud fra kommentarene under artiklen eksisterer der også på Grønland et ønske om et kolonihistorisk center.

Læs mere: KNR – Forening ønsker lys over Danmarks rolle som kolonimagt

Interviews på DR 2 og P1

Anders Bjørn deltager i to indslag på DR. Det er først på DR 2 Morgen og dernæst på P1 Morgen.

Nikolaj Villumsen, Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører, udtaler sig positivt på DR2 Morgen om idéen om at etablere et kolonihistorisk center på Papirøen/Christiansholm.

Bo Lidegaard om kolonihistorisk Center i Politiken

Bo Lidegaard omtaler Kolonihistorisk Center i Politik et polemisk debatindlæg. Det er lidt svært at afgøre om Bo Lidegaard er positivt eller negativt stemt i forhold til etableringen af et center, om han skriver på et velovervejet og seriøst grundlag eller om han mest skriver for at puste til debatten. Vi regner med at Bo Lidegaard er os positivt stem. Vi hilser i hvert fald alle perspektiver velkommen. Det er interessant at læse, hvad almindelige mennesker og professionelle meningsdannere mener om dansk kolonihistorie.

Politiken har allerede i januar bragt en kronik om etableringen af et kolonihistorisk center.

NB: Vi afholder vores generalforsamling den 30. marts klokken 19 i Beboerhusets festsal i Dronningensgade 34.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *